Kosta Andrić

Managing partner, ICT Hub

Biografija

Kosta Andrić je partner i izvršni direktor u ICT Hubu i direktor investicionog fonda ICT Hub Venture. Od osnivanja 2014. godine, kada je počeo kao inkubator za tehnološke startape, ICT Hub je pod njegovim vođstvom za tri godine izrastao u jednu od vodećih organizacija koje pružaju podršku tehnološkom preduzetništvu u Srbiji. U Beograd je doveo globalno najrelevantnije organizacije i pojedince iz te oblasti, uključujući dva od tri najveća svetska startap fonda i akceleratora (500 Startups iz San Franciska i Tech Stars iz Čikaga).
Takođe, Kosta je jedan od pionira povezivanja tehnoloških startapa i korporacija u Srbiji. Zahvaljujući njegovoj inicijativi, domaća predstavništva multinacionalnih korporacija, kao što su Societe Generale banka, VIP Mobile, Delhaize, Mtel, NIS i Philip Moris, otvorila su vrata za saradnju sa tenhološkim startapima.
Januara 2017. godine, u Beogradu je osnovan investicioni fond ICT Hub Venture, prvi privatni fond u Srbiji sa fokusom na investicije u startape u ranoj fazi razvoja, čiji je Kosta direktor.
Kao stipendista više međunarodnih organizacija i fondacija, sticao je iskustva u SAD, Holandiji i Izraelu.