Vladeta Radovanović - Webiz
Vladeta Radovanović
Direktor / Presta doo

Biografija:

Vladeta Radovanović, direktor i vlasnik IT kompanije Presta doo iz Beograda, diplomirao je na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu, smer Informacionih tehnologija. Svoju karijeru IT preduzetnika otpočeo je sa malim timom saradnika u Nova Iskra Coworking Space-u u Beogradu, odakle su brzo uznapredovali radeći sa klijentima iz celog sveta i šireći posao putem direktnih preporuka. Vladeta danas vodi Prestin tim od 15 zaposlenih i uspešno se bave razvojem web i mobilnih rešenja raznih obima za potrebe klijenata mahom iz SAD i Evrope, a od nedavno učestvuju i kao razvojni partneri na tri svetska Startup-a.

Panel:

FROM NETWORKING GAP TO NETWORKING STRAP:
Kako pametno isplanirati širenje poslovanja na stranom tržištu uz podršku mreže srpskih eksperata u inostranstvu

Preko Tesla Nation-a dobili smo poziv da učestvujemo u jednom američkom startup-u kao partneri na razvoju novog softvera koji pokriva jednu specifičnu tržišnu nišu u medicini. Kada smo saznali ko su osnivači tog startapa, prihvatili smo poziv i pristali da radimo na razvoju iako je to za nas u tom momentu bio veliki poduhvat- finansirati inhouse razvoj tako kompleksnog rešenja. Međutim, posle godinu dana rada kao deo tog startapa shvatili smo koliko smo i mi kao tim uznapredovali radeći sa najboljim biznis ekspertima i sve više verujemo u uspeh softvera koji će se uskoro naći na tržištu USA.

Drugi startup u kome učestvujemo dolazi iz UK i do ovog posla smo takođe došli preko jednog sprskog eksperta u oblasti data science-a koji živi i radi u Londonu. Učestvovali smo u takmičenju sa nekoliko firmi iz UK, ali smo posao dobili jer smo ponudili najbolji i najkompletniji tim. 

Treći startup je takođe iz USA i bavi se vertikalnim uzgojem hrane. Presta u ovom startupu razvija kompletno online rešenje za poručivanje, plaćanje i isporuku hrane koja se proizvodi na nov i neverovatan način, potpuno robotizovano.