Prva Webiz konferencija održana je od 15. do 17. marta 2013. godine. Ideja je bila da događaj organizujemo van Beograda, a za Zrenjanin smo se odlučili jer je na gotovo istoj udaljenosti od Beograda i Novog Sada. Želeli smo da ljude iz velikih gradova izolujemo od posla i svakodnevice, a da ujedno jednom manjem gradu u Srbiji poklonimo veliki događaj. Konferencija se tada uselila u hotel Vojvodinu, koji je do danas ostao njen domaćin.

Tada je i ustanovljen format Webiz konferencije koji nismo menjali ni narednih godina – tri dana predavanja o na temu informacionih tehnologija i tehnološkog preduzetništva nakon kojih učesnike očekuje kvalitetni networking.

Predavanja su tada bila fokusirana na internet prodaju, online oglašavanje, na greške i dobre primere pozicioniranja brenodova na internetu, na uspeh koji je moguće osvariti u industriji video igara i druge teme koje do danas interesuju ljude koji žive od interneta.

Prvu Webiz konferenciju podržala je jedna kompanija Telekom Srbija), predavanje je održalo 20 predavača i okupila je oko 300 posetilaca.