Format konferencije koji je započet na trećoj Webiz konferenciji nastavljen je i na četvrtoj, koja se održala od 24. do 27. marta 2016. godine.

Prvog dana Kevin Shannon iz Velike Britanije ispričao je kako je Srbiju dva puta obišao – biciklom, Rade Joksimović objasnio je publici kako je, veoma mlad, ploveći IT vodama zaradio prvi million. Vladimir Vulić (Spark.me) pripremio je slušaoce u sali na nova pravila menadžmenta za digitalni svet, dok je Ivan Stanković (Communis) objasnio kako prepoznati i zgrabiti dobre prilike.

Drugi dan koji je tradicionalno postao i najposećeniji, ispunile su priče predstavnika domaćih IT kompanija – Vitomir Jevremović (Digital Mind), Istok Pavlović (Frame), Boban Mikšin (Vega IT), Mirko Topalski (Eipix), Dejan Eremić (StartLabs) i drugi…

Treći dan bio je scena za predstavljanje uspešnih preduzetničkih i startup priča. Toga dana naučili smo i jednu važnu lekciju – da u organizaciji obraćamo pažnju na svaki detalj! Naime, treći dan konferencije te godine poklopio se sa katoličkim Uskrsom, pa su mnogi učesnici konferencije nažalost morali da biraju između Webiza i porodičnog ručka. Onima koji su ostali na predavanjima zahvalili smo se punom korpom ofarbanih jaja.

Webiz 4.0 obeležila je i saradnja sa Netokracijom – intervjui sa predavačima održavani su u posebnoj sali koju smo zajedno uredili kao pravu redakciju.

\