Peta po redu Webiz konferencija je zbog malog jubileja morala da bude posebna. Od 30. marta do 2. aprila 2017. godine, preko hiljadu posetilaca je učinilo da peto izdanje konferencije bude zaista najbolje do sada!

Po prvi put smo ugostili predavača iz Silicijumske doline – Steli Efti (Close.io) i prvi put smo na bini imali tada ministarku Vlade Srbije – Anu Brnabić. Prvi dan su obeležili Branko Milutinović (Nordeus) i Lazar Džamić (kreativni strateg).

Zanimljiva i korisna predavanja drugog dana Webiza održali su Bojan Leković (Kupujem prodajem), Tatjana Savić (Eipix), Veljko Vasić (Microsoft Development center Srbija), Katarina Becić (Ableton), Mika Tasić (konsultant u Google-u), Nataša Đukanović (Domain.me). Dan je završen panelom “Kako da otvorite vrata velike kompanije?” koji je bio veoma informativan za mlade zrenjaninske studente u publici.

Treći dan tradicionalno je ostao rezervisan za priče o start up-ima i uspešnim, motivacionim preduzetničkim pričama iz Srbije.

Najveći izazov Webiza 5.0 bio je – prostor! Sala hotela Vojvodina bila je tesna za sve posetioce koji su želeli da slušaju predavanja. Iako nas je ova činjenica potajno radovala, znali smo da ovaj problem naredne godine nekako moramo da prevaziđemo. I ne brinite, imamo rešenje za Webiz 6.0! 😉