Kako izgleda budućnost srpskog startap ekosistema?

Prvog dana Webiz virtuelne konferencije 8. aprila, razgovaraćemo o izazovnoj i važnoj temi – perspektivi razvoja lokalnih startapa.

Panel “Kako do prvog jednoroga iz Srbije?” će nam dati široki pogled na mogućnosti srpskog startap ekosistema i otkriti kako iz ove trke možemo izaći kao pobednici.

Srpski startap ekosistem je doživeo veliki rast u poslednjih nekoliko godina, međutim potrebno je dobro sagledati promene koje je pandemija izazvala na ovom polju i u skladu sa tim reagovati.

U istraživanju o digitalnoj transformaciji tokom pandemije, koje je 2020. godine sprovela Inicijativa „Digitalna Srbija“ učestvovalo je više od 400 predstavnika domaće digitalne privrede.

Rezultati istraživanja su pokazali da 70% tradicionalnih kompanija planira da uvede nove projekte digitalne transformacije, pre svega razvoja novih digitalnih proizvoda, saradnje sa startapima i drugim inovativnim kompanijama, unapređenja korisničkog iskustva ili postojećih digitalnih proizvoda.

U Inicijativi „Digitalna Srbija“, Nebojša vodi tim koji radi na stvaranju poslovnog okruženja koje je u službi jačanja digitalnog ekosistema. DSI danas okuplja preko 30 organizacija i kompanija-članova iz različitih sektora relevantnih za rast digitalnog ekosistema, uključujući tehnologiju, bankarstvo i finansije, telekomunikacije, konsalting, obrazovanje i istraživanje, zatim advokatske, medijske i farmaceutske kuće, kao i organizacije za podršku startapima.

Startapi i njihovi potencijali jedna su od najzastupljenijih tema na predstojećoj konferenciji. Podsetićemo Vas da će centralna tema aprilske konferencije – Innovation & Women empowerment, okupiti najvažnije predstavnike ovih oblasti i pomeriti granice održavanja online događaja još jednom! Očekuje nas 2 dana dinamičnog programa, 14 panela i više od 40 učesnika – predstavnika vodećih kompanija, startapa i new age zanimanja.