Katarina Epštajn

Biografija:

Urednik i voditelj emisije “Pop karusel”, dnevne informativne emisije iz domena pop kulture i savremene umetnosti, koja se više od decenije emituje na Radiju Beograd 1. Na njenu inicijativu ostvarena je saradnja Televizije Beograd i Radija, kroz projekat emisija i koncerata značajnih umetnika u legendarnom Studiju 6 Radio Beograda i Live Streaming–om, na sajtu RTS – a, koji su postavljeni i na zvaničnom You Tube kanalu Radio Beograda.

Angažovana od strane Evropske komisije, kancelarije za obrazovanje i kulturu i EBU  da u ime Radio Beograda 1 bude medijski predstavnik CEETEP programa (Central Eastern European Talents Exchange Program), koji su inicirale ove institucije sa ciljem da se muzički talenti jugoistočne Evrope povežu sa zapadnom muzičkom industrijom, što je jedna od prvih evropskih integracija Srbije i istorijski trenutak za srpsku kulturu, da domaca muzička scena bude u istom rangu sa razvijenim zemljama, prvi put, od svog nastanka.

Od završetka fakulteta, 1991. godine, isključivo angažovana u okviru sistema RTS- a. Profesionalno iskustvo i honorarnu saradnju počela u Televiziji Beograd, kao novinar, muzički saradnik i urednik. Dobitnik povelje Udruženja džeza, zabavne i rok muzike Srbije za doprinos u popularizaciji muzike, 2018. godine.

Prosledi na:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email