Maja Cvetković

Biografija:

Maja se kao glavni vokal i basista benda E-play već više od dve decenije ističe kao autentičan predstavnik alternativne muzike.

Bend E-play postoji od 1998. Izdaje prvi istoimeni studijski album 2000. godine. Postaje popularan nakon filma “Munje” Radivoja Raše Andrića iz 2001. godine u kom su se našle dve numere. Njihove pesme se mogu čuti i u drugim poznatim filmskim naslovima- “Lavirint” Miroslava Lekića, “Zduhač zvani avantura” i “Potera za srećkom” Milorada Milinkovića. Maja je osnivač benda E- play sa kojim je objavila pet studijskih albuma: E-play (2001.), Crime (2005.), Drago mi je da smo se upoznali (2009.), Obicni ljudi (2013.) i Sloboda (2018).

Bend je redovan učesnik mnogih značajnih i zapaženih muzičkih festivala: Exit, Mikser, Aprilski susreti u beogradskom SKC-u, Green fest, Arsenal fest u Kragujevcu, NEXT festival u Užicu, Šabački letnji festival, Rock Village u Banatskom Sokolcu. Grupa je u inostranstvu imala dva značajna koncerta, u Parizu za “Dan muzike” i Bolonji povodom manifestacije “Dana Beograda”.

U svojoj prebogatoj karijeri Maja je upoznala veliki broj poznatih muzičara, kako sa domaće tako i sa strane muzičke scene, sa kojima je ostvarila odličnu saradnju.

Bend je takođe bio učesnik i na „Eurosonic Noorderslag“ festivalu (ESNS) u Holandiji koji je 2021. krajem januara održan u digitalnom formatu. 2021. za pesmu „Sloboda“ dodeljena im je prva nagrada od strane muzičke emisije Radio-televizije Srbije „BUNT“. Ova numera sa istoimenog petog albuma grupe je bila izabrana i za hit godine „Top liste Bunt“, po izboru urednika.

Prosledi na:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email