Željko Mitkovski

Biografija

Željko Mitkovski je menadžer projekta u Fondaciji Ana i Vlade Divac.

Od 2011. godine je deo posvećeog tima Fondacije.Vodio je veliki broj humanitarnih i razvojnih projekata uključujući kreiranje prve onlajn platforme za grantove za mlade u Srbiji i uvođenje donacija platnim karticama pre gotovo 10 godina, kao i vođenje radne grupe za unapređenje zakonskog okvira za doniranje.

Željko danas koordinira rad Koalicije za dobročinstvo koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac, sa ciljem stvaranja boljeg okruženja za razvoj filantropije, uključujući unapređenje filantropske infrastrukture i inovacije, razvoj međusektorskih partnerestava, unapređenje zakonskog okvira za davanje u Srbiji i promociju filantropije i unapređenje kulture davanja.

Svoje bogato iskustvo, naročito u radu sa mladima na razvoju svoje lokalne zajednice kroz više od 440 projekata, Željko danas primenjuje kako bi na nacionalnom nivou podstakao inovativne i pozitivne promene koje će podstaći razvoj dobročinstva, a pre svega po uzoru na zemlje članice EU.

Željko je član UO Srpskog filantropskog foruma.

Diplomirao je na Fakultetu organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu na odseku za informacione sisteme.

Željko govori srpski i engleski jezik i služi se italijanskim, ruskim i slovačkim jezikom. Interesuju ga razvoj zajednice, nove IT tehnologije u obrazovanju, filantropija, marketing, bankarstvo i astronomija.

Prosledi na:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email