Šesta Webiz konferencija održana je od 23. do 25. marta pod sloganom „Mowing You Forward“. To je ujedno bila i osnovna poruka koju smo želeli da prenesemo učesnicima Webiza 6.0, ali i poruka koju smo svakodnevno, kao mantru, ponavljali sami sebi – da moramo pomeriti Webiz napred, bar za jednu lestvicu!

Ove godine nastavili smo trend rasta broja posetilaca, kojih je na šestom Webizu bilo čak preko 1.300!

Kada već pričamo o brojkama, evo još neki cifara koje su obeležile Webiz konferenciju: 2 sale – po prvi put program se odvijao paralelno u dve sale, Mts glavnoj sali i Safex sali u kojoj su se održavale sesije Crypto Zone, Kreativno dobro jutro i WordPress MeetUp., 27 predavanja – do sada najviše predavanja koja su ukupno trajala preko 30 sati, 37 predavača, 4 radionice, 2 panela, 1 debata – novi format na Webizu, koji ćemo u budućnosti, zbog dobrih reakcija publike, uvrstiti kao obavezan., 2 žurke – DJ Marko GangBanger i bend Girls, Boys and Toys napravili su sjajnu atmosferu u klubu Kafemat.

Čuli smo gde sve može da nas odvede ljubav prema inovacijama, dekodirali smo kodere i pripremili se za dolazak humanoidnih robota. Shvatili smo da ceo svet može biti naš office. Iznenadili se kako rasklapanje igračaka može da donese nagradu NASA-e. Čuli smo kako zaista izgleda raditi u Fejsbuku i kako se postaje najsrećniji direktor u Srbiji. Rešili smo i nekoliko dilema – da li ostati ili paliti preko, šta nam više leži: korporacija ili startup i da li znanje živi na faksu ili na netu. Kreativce smo ohrabrili da što većem broju ljudi prikažu raskoš svog talenta, a one koji to nisu posavetovali smo šta da urade sa svojim prvim bitkoinom. Na kraju smo svi zajedno oduševljeno (čitaj: otvorenih usta i sa uključenim kamerama) posmatrali Gorana Ferenca kako svira na laserskoj harfi.

Оставите одговор